FILIALA JUDEȚEANĂ CĂLĂRAȘI
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Comuna Perișoru

Comună membră ACoR din 28.04.2017

Prin HCL nr. 16 din 28.04.2017 comuna Perișoru a devenit membru al Asociației Comunelor din România

Descrierea comunei

La sfârșitul secolului al XIX-lea, pe teritoriul actual al comunei exista doar comuna Mărculești, în plasa Ialomița-Balta a județului Ialomița. Ea era formată din satele Mărculești și Morile și din cătunele Tutungiu, Cialâc, Scorduf și Movila Popii. În 1931, apare comuna Perișoru, formată din satele Perișoru și Cocargeaua Nouă. În 1950, a trecut în administrația raionului Fetești din regiunea Ialomița, apoi (după 1952) din regiunea Constanța și (după 1956) din regiunea București.

În forma actuală, comuna a trecut la județul Ialomița (reînființat) în 1968. În 1981, o reorganizare administrativă regională a dus la transferarea comunei înapoi la județul Ialomița. În 1981, o reorganizare administrativă regională a dus la transferarea comunei la județul Călărași.

Comuna se află în nord-estul județului, la limita cu județul Ialomița. Este traversată de autostrada București–Constanța, care însă nu o deservește prin nicio ieșire, cea mai apropiată fiind cea de la Drajna Nouă, precum și de șoseaua națională DN3B, care leagă Lehliu Gară de Fetești și de calea ferată București-Constanța, având gara Perișoru.

Nu are o stemă aprobată prin H.G.

Ionel-Cătălin BUCUR

PRIMARUL COMUNEI

Date de contact:

 Website: www.comunaperisoru.ro
 E-mail: comuna.perisoru@yahoo.com
 Telefon: +40 242 346 010